top of page
  • Yazarın fotoğrafıTABA

TABA Moritanya Türk İşadamları Delegasyonu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ının Şubat ayı sonu itibariyle çıktığı Afrika seyahatine eş zamanlı olarak TABA Türk Afrika İş Adamları Derneği tarafından Moritanya özelinde bir dizi çalışmalar başlatıldı.



Toplamda dört gün süren programda 26 Şubat günü Novakşot Ticaret Odasının ev sahipliği yaptığı ‘’Türkiye-Moritanya Ortaklık Toplantısı” ile Türk ve Moritanyalı işadamları bir araya geldi. Programda iki ülke arasındaki ilişkiler üzerine bir seminer ve akabinde B2B görüşmeler düzenlendi.



Genel Kurmay Başkanlığı, Futbol Federasyonu, Balıkçılık Federasyonu, Türk Büyükelçiliği gibi çeşitli kurumların yanında Moritanya Cumhurbaşkanının oğlu da TABA delegasyonu tarafından ziyaret edildi.



On Bin Türk Bayrağı Dağıtıldı



TABA Moritanya ofisinin açılışı Ocak ayı içerisinde Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi tarafından gerçekleştirilmişti. TABA Moritanya yetkilileri ve Maarif Vakfı Okulu yöneticilerinin işbirliğiyle TABA Genel Sekreteri Yunus Saraçlar’ın Türkiye’den getirdiği on bin Türk el bayrağı Moritanyalı halka ve çocuklara dağıtıldı.


Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçeceği güzergâh üzerindeki binalara Türk ve Moritanya bayrakları ile “Kardeş Ülke Moritanya’ya hoş geldiniz” afişleri TABA Moritanya Başkanı Hayrettin Bayhan tarafından astırıldı.



TABA Genel Başkanı Fatih Akbulut ve Divan Kurulu Başkanı İbrahim Kaki de Cumhurbaşkanının uçağından inişi sırasında karşılama protokolünde yer aldılar.




543 görüntüleme0 yorum
bottom of page